fale gaosi afi vibration

tala fou

Aisea e Fa'aaoga ai le Vaega G mo le Amplitude Vibration?

G o se iunite e masani ona faʻaaogaina e faʻamatala ai le tele o le vibration i totonuuila afima fa'agaio'i fa'agaioiga laina.O lo'o fa'atusalia le saosaoa ona o le kalave, e tusa ma le 9.8 mita i le sikuea lua (m/s²).

A tatou fai atu se tulaga vibration o le 1G, o lona uiga o le vibration amplitude e tutusa ma le saoasaoa o se mea e oʻo i ai ona o le kalave.O lenei faʻatusatusaga e mafai ai ona tatou malamalama i le malosi o le vibration ma lona aʻafiaga i le faiga o loʻo iai nei poʻo le faʻaoga.

E taua le maitauina o le G ua naʻo se auala e faʻaalia ai le tele o le vibration, e mafai foi ona fuaina i isi iunite e pei o mita i le lua sikuea sikuea (m/s²) poʻo millimeters i le lua sikuea sikuea (mm/s²), faʻalagolago ile o manaoga faapitoa po o tulaga masani.Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o le G o se iunite e maua ai se faʻamatalaga manino ma fesoasoani i tagata faʻatau ia malamalama i tulaga o le vibration i se auala talafeagai.

1700208554881

O le a le mafuaʻaga o le le faʻaaogaina o le faʻaogaina (mm) poʻo le malosi (N) e fai ma fuataga o le amplitude vibration?

Motors vibratione masani ona le fa'aaogaina na'o.E masani ona tu'ufa'atasia i totonu o faiga tetele fa'atasi ai ma le tele o fa'amoemoe.Ina ia fuaina le maualuga o le vibration, matou te faʻapipiʻi le afi i luga o se faʻamaufaʻailoga faʻapitoa ma faʻaoga se faʻavavevave e aoina ai faʻamatalaga.O lenei mea e maua ai se ata manino o uiga vibration atoa o le faiga, lea tatou te faʻaalia i se faʻataʻitaʻiga masani uiga faʻatinoga.

O le malosi o loʻo faʻatinoina e le afi vibration e fuafua i le faʻatusatusaga o loʻo i lalo:

$$F = m \times r \times \omega ^{2}$$

(F) o loʻo faʻatusalia ai le malosi, (m) o loʻo faʻatusalia ai le mamafa o le faʻalavelave faʻafuaseʻi i luga o le afi (tusa lava pe o le a le faiga atoa), (r) o loʻo faʻatusalia ai le faʻaogaina o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma (Ω) o loʻo faʻatusalia le taimi.

E tatau ona maitauina e naʻo le malosi o le vibration o le afi e le amanaʻia le aafiaga o le tele o le faʻamoemoe.Mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea mamafa e manaʻomia le malosi sili atu e maua ai le tulaga tutusa o le saoasaoa e pei o se mea laʻititi ma mama.Afai la o mea e lua e faʻaogaina le afi e tasi, o le mea mamafa o le a tete i se faʻaitiitiga laʻititi, e ui lava o afi e maua ai le malosi tutusa.

O le isi itu o le afi o le vibration frequency:

$$ f = \frac{Motor \: Saosaoa \:(RPM)}{60}$$

O le suiga e mafua mai i le vibration e a'afia tonu lava ile tele ole vibration.I totonu o se masini vibrating, o malosiaga e galue faʻataʻamilomilo i luga o le faiga.Mo so'o se malosi e fa'atinoina, o lo'o i ai se malosi tutusa ma fa'afeagai e iu lava ina fa'aleaogaina.A maualuga le tele o le vibration, o le taimi i le va o le tulai mai o malosiaga faʻafeagai e faʻaitiitia.

O le mea lea, o le faiga e itiiti se taimi e faʻamalo ai aʻo leʻi faʻaumatia e le au tetee.E le gata i lea, o se mea e sili atu le mamafa o le ai ai se laʻititi laʻititi nai lo se mea mama pe a faʻaogaina i le malosi lava e tasi.E taitutusa lea ma le aafiaga na taʻua muamua e faatatau i le malosi.O se mea mamafa e mana'omia le tele o le malosi e maua ai le suiga tutusa ma se mea mama.

Faafesootai matou

E mafai e la matou 'au ona tu'uina atu le lagolago ma fesoasoaniafi eletise eletiseoloa.Matou te malamalama o le malamalama, faʻamaonia, faʻamaonia ma le tuʻufaʻatasia o oloa afi i totonu o talosaga faʻaiʻuga e mafai ona faigata.O lo'o ia i matou le poto ma le poto fa'apitoa e fesoasoani e fa'aitiitia ai a'afiaga e feso'ota'i ma le mamanu afi, gaosiga ma le sapalai.Fa'afeso'ota'i la matou 'au i aso nei e fa'atalanoa au mana'oga tau afi ma su'e se fofo e fetaui ma ou mana'oga fa'apitoa.Ua matou i ai iinei e fesoasoani.

Fa'afeso'ota'i Lau Ta'ita'i Fa'apitoa

Matou te fesoasoani ia te oe e aloese mai faʻalavelave e tuʻuina atu le lelei ma le faʻatauaina o lau masini micro brushless manaʻomia, i le taimi ma le paketi.

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou

Taimi meli: Nov-17-2023
tapunia tatala